ועדת הערר לפי חוק כביש אגרה (כביש ארצי לישראל), תשנ"ה-1995 (להלן: "חוק כביש האגרה") היא טריבונל מעין שיפוטי שהוקם בהתאם לסעיף 12ב לחוק כביש האגרה. על ועדת הערר חלות, בין היתר, הוראות חוק בתי דין מינהליים, תשנ"ב-1992 בשינויים המחויבים מחוק כביש האגרה.
רשאי להגיש ערר לועדת הערר, מי שחולק על חיוב כהגדרתו בחוק כביש האגרה או מי שרואה עצמו נפגע מהפעלת סמכויות בעל הזיכיון לפי סעיף 12 לחוק כביש האגרה.
בעל הזיכיון הוא חברת 6 – חוצה צפון בע"מ
מגיש הערר הוא - העורר.
את הערר יש להגיש בכתב בתוך 30 ימים ממועד קבלת ההודעה על החיוב או ממועד הפעלת סמכויות בעל הזיכיון כאמור בסעיף 12 לחוק כביש האגרה.
את הערר ניתן להגיש בארבע דרכים:
1. באתר האינטרנט: https://www.transisrael.co.il/Arar
2. בדואר לפי הכתובת הבאה:
מזכירות ועדת הערר כביש 6 המקטע הצפוני (יקנעם סומך)
אצל הרשות הממונה – חברת חוצה ישראל בע"מ
רח' הרוקמים 26, חולון 5885849, מרכז עזריאלי חולון, בניין D
3. בפקס שמספרו: 03-6247489
4. במסירה אישית במשרדי מזכירות ועדת הערר, בימים א'-ה' בין השעות 15:00-8:00, בכתובת שמצוינת בסעיף 2 לעיל.
מזכירות ועדת הערר תשלח את כתב הערר ונספחיו לבעל הזיכיון. ככל שלא נקבע אחרת על-ידי ועדת הערר, על בעל הזיכיון להגיש למזכירות ועדת הערר כתב תשובה בתוך 30 ימים מיום שיקבל את כתב הערר לידיו. לאחר מכן תעביר מזכירות ועדת הערר העתק מכתב התשובה במייל או בדואר רשום לידי העורר, או בא כוחו, לפי הכתובת שצוינה בערר.
לאחר חלוף המועדים הנ"ל יזומנו הצדדים לדיון בפני הוועדה.
הועדה מקיימת את דיוניה בתל אביב, חיפה וירושלים.
על החלטה סופית של ועדת הערר ניתן לערער בפני בית המשפט המחוזי, אם ניתנה רשות לכך מאת בית המשפט המחוזי. המועד להגשת בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי הוא בתוך 15 ימים מיום שניתנה ההחלטה. המועד להגשת ערעור הוא 15 ימים מיום שניתנה הרשות לערער.
המידע וההנחיות במסמך הן תמציתיות והן אינן באות במקום כלל הוראות הדין הרלוונטיות המחייבות.